Kulturní instituce soukromých sběratelů a vzdělávání: Galerijní pedagogika tuzemských muzeí a galerií zřizovaných privátními kolektory - časopisu, redakce (Výtvarná výchova, 2024)
Text se zabývá vybranými vzdělávacími programy galerií otevřených sou- kromými sběrateli v České republice v posledních letech. Prostřednictvím konkrétních příkladů odhaluje důležité principy tohoto typu kulturních institucí a jejich přínos pro společnost.