Proč máme tolik různých odmocnin - Zelinka, Bohdan (Učitel matematiky, 2018)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Druhá odmocnina ze záporného čísla neexistuje. Odmocninou kladného čísla by však mohlo být kladné i záporné číslo, používáme proto dohody, že jde vždy o kladné číslo."}" data-sheets-userformat="{"2":14754,"4":{"1":2,"2":16776960},"8":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":{"1":0}},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Calibri","16":11}">Druhá odmocnina ze záporného čísla neexistuje. Odmocninou kladného čísla by však mohlo být kladné i záporné číslo, používáme proto dohody, že jde vždy o kladné číslo.