Box-ploty v Excelu a jejich možné využití ve výuce - Mošna, František (Učitel matematiky, 2015)
Soubor statistických dat lze prezentovat pomocí různých charakteristik (střední hodnota, modus, medián, kvartily, rozptyl atd.) a také pomocí grafických prostředků. Článek rozebírá přednosti a nevýhody jednotlivých nástrojů, jejich vhodnost a možné využití ve výuce. Zejména se zabývá významem box-plotů a poskytuje návod, jak je možné vytvářet tyto grafy pomocí prvků programu MS Excel.