Poznámky k odmocňování - Vízek, Lukáš (Učitel matematiky, 2019)
Článek je věnován algoritmu odmocňování druhou odmocninou, který byl dříve vyučován na elementárních školách. Představuje postup výpočtu odmocnin, přibližuje jeho úskalí a zmiňuje zpracování problematiky v historických učebnicích aritmetiky.