Heronův vzorec a kosinová věta - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autor n\u00e1m poskytne odvozen\u00ed Heronova vzorce, je\u017e je v na\u0161ich u\u010debnic\u00edch matematiky v posledn\u00ed dob\u011b celkem opom\u00edjen. Odvozen\u00ed autor provedl tak, aby nezabralo moc \u010dasu a bylo jednoduch\u00e9 a lze u n\u011bj procvi\u010dit z\u00e1kladn\u00ed geometrick\u00e9 a trigonometrick\u00e9 znalosti."}" data-sheets-userformat="{"2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11}">Autor nám poskytne odvození Heronova vzorce, jež je v našich učebnicích matematiky v poslední době celkem opomíjen. Odvození autor provedl tak, aby nezabralo moc času a bylo jednoduché a lze u něj procvičit základní geometrické a trigonometrické znalosti.