Malá fermatova věta - Lepka, Karel (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Nejprve se do\u010dtete n\u011bco m\u00e1lo o \u017eivot\u011b Pierre de Fermata a pot\u00e9 se autor pust\u00ed do dokonal\u00fdch \u010d\u00edsel, kter\u00e1 \u00fazce souvis\u00ed s Fermatov\u00fdm \u017eivotem a jeho objevem. M\u00e1me zde uveden i d\u016fkaz Mal\u00e9 Fermatovy v\u011bty a Fermatova \u010d\u00edsla a zm\u00ednku o p\u0159\u00ednosu L. Eulera."}" data-sheets-userformat="{"2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11}">Nejprve se dočtete něco málo o životě Pierre de Fermata a poté se autor pustí do dokonalých čísel, která úzce souvisí s Fermatovým životem a jeho objevem. Máme zde uveden i důkaz Malé Fermatovy věty a Fermatova čísla a zmínku o přínosu L. Eulera.