Internet a střední školy (3) - Plch, Roman (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autor zde pokra\u010duje v \u010dl\u00e1nku z p\u0159edchoz\u00edho \u010d\u00edsla \u010dasopisu. V tomto pokra\u010dov\u00e1n\u00ed se pan Plch zmi\u0148uje o slu\u017eb\u011b Gopher, kter\u00e1 umo\u017e\u0148uje jednodu\u0161e a kompaktn\u011b zkoumat, vyhled\u00e1vat, prohl\u00ed\u017eet a p\u0159en\u00e1\u0161et informace um\u00edst\u011bn\u00e9 na r\u016fzn\u00fdch po\u010d\u00edta\u010dov\u00fdch s\u00edt\u00edch. Vysv\u011btluje n\u00e1m i zkratku WWW, kterou p\u00ed\u0161eme p\u0159ed n\u00e1zev ka\u017ed\u00e9 webov\u00e9 str\u00e1nky."}" data-sheets-userformat="{"2":14720,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Calibri","16":11}">Autor zde pokračuje v článku z předchozího čísla časopisu. V tomto pokračování se pan Plch zmiňuje o službě Gopher, která umožňuje jednoduše a kompaktně zkoumat, vyhledávat, prohlížet a přenášet informace umístěné na různých počítačových sítích. Vysvětluje nám i zkratku WWW, kterou píšeme před název každé webové stránky.