Kultura: Omar Chajjám, matematik, astronom, filozof, básník - Bečvář, Jindřich (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Pan Jind\u0159ich Be\u010dv\u00e1\u0159 se n\u00e1m sna\u017e\u00ed p\u0159ibl\u00ed\u017eit \u017eivot a d\u00edlo slavn\u00e9ho mistra jm\u00e9nem Omar Chajj\u00e1m, jen\u017e se narodil patrn\u011b koncem prvn\u00ed poloviny jeden\u00e1ct\u00e9ho stolet\u00ed."}" data-sheets-userformat="{"2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11}">Pan Jindřich Bečvář se nám snaží přiblížit život a dílo slavného mistra jménem Omar Chajjám, jenž se narodil patrně koncem první poloviny jedenáctého století.