Pomůcky pro výuku: malý nápadník H - Šarounová, Alena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autorka n\u00e1s u\u010d\u00ed jednodu\u0161\u0161\u00edmu a podle n\u00ed nejlep\u0161\u00edmu zp\u016fsobu prom\u00edt\u00e1n\u00ed t\u011bles, r\u016fzn\u00fdch tvar\u016f a velikost\u00ed. Nap\u0159ed n\u00e1m vysv\u011btluje pojmy jako p\u016fdorysna, n\u00e1rysna a bokorysna, kter\u00e9 se pou\u017e\u00edvaj\u00ed hlavn\u011b ve stroj\u00edrenstv\u00ed a pot\u00e9 se v\u011bnuje koso\u00fahl\u00e9mu prom\u00edt\u00e1n\u00ed a jeho vyu\u017eit\u00ed krok po kroku. P\u0159i \u010drt\u00e1n\u00ed autorka doporu\u010duje, aby d\u011bti jednotliv\u00e9 st\u0159eny barevn\u011b odli\u0161ovaly a to tak, \u017ee rovnob\u011b\u017en\u00e9 st\u011bny budou stejn\u00e9 barvy."}" data-sheets-userformat="{"2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11}">Autorka nás učí jednoduššímu a podle ní nejlepšímu způsobu promítání těles, různých tvarů a velikostí. Napřed nám vysvětluje pojmy jako půdorysna, nárysna a bokorysna, které se používají hlavně ve strojírenství a poté se věnuje kosoúhlému promítání a jeho využití krok po kroku. Při črtání autorka doporučuje, aby děti jednotlivé střeny barevně odlišovaly a to tak, že rovnoběžné stěny budou stejné barvy.