Nekonečné rady a ich vizualizácia - Klepancová, Michaela; Smetanová, Dana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autorky zmi\u0148uj\u00ed koncept seznamov\u00e1n\u00ed v\u00fduky nekone\u010dna a sou\u010dty nekone\u010dn\u00fdch \u0159ad na z\u00e1kladn\u00edch s st\u0159edn\u00edch \u0161kol\u00e1ch. Pot\u00e9 ukazuj\u00ed vizu\u00e1ln\u00ed podoba geometrick\u00fdch \u0159ad s konstantn\u00edm a st\u0159\u00eddav\u00fdm znam\u00e9nkem."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"}">Autorky zmiňují koncept seznamování výuky nekonečna a součty nekonečných řad na základních s středních školách. Poté ukazují vizuální podoba geometrických řad s konstantním a střídavým znaménkem.