Nekonečné řady na střední škole aneb Copak se dá v nekonečném čase sečíst nekonečně mnoho sčítanců? - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Nekone\u010dn\u00e9 \u0159ady a jejich sou\u010dty jsou na st\u0159edn\u00edch \u0161kol\u00e1ch prob\u00edr\u00e1ny pomoc\u00ed geometrick\u00e9 posloupnosti. Autor ukazuje i jin\u00e9 sou\u010dty nekone\u010dn\u00fdch \u0159ad, je\u017e se daj\u00ed po\u010d\u00edtat pomoc\u00ed st\u0159edo\u0161kolsk\u00fdch n\u00e1stroj\u016f - nerovnic."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"}">Nekonečné řady a jejich součty jsou na středních školách probírány pomocí geometrické posloupnosti. Autor ukazuje i jiné součty nekonečných řad, jež se dají počítat pomocí středoškolských nástrojů - nerovnic.