Reálná čísla ve školské matematice - Budínová, Irena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autorka upozor\u0148uje na problematiku vysv\u011btlov\u00e1n\u00ed l\u00e1tky re\u00e1ln\u00fdch na z\u00e1kladn\u00edch a st\u0159edn\u00edch \u0161kol\u00e1ch. Problematiku nasti\u0148uje na b\u011b\u017en\u00fdch p\u0159\u00edkladech z praxe. Pot\u00e9 jsou uvedena cvi\u010den\u00ed, kter\u00e1 \u017e\u00e1ky p\u0159iprav\u00ed na p\u0159edstavu pojm\u016f jako jsou nekone\u010dno nebo re\u00e1ln\u00e1 \u010d\u00edsla."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"}">Autorka upozorňuje na problematiku vysvětlování látky reálných na základních a středních školách. Problematiku nastiňuje na běžných příkladech z praxe. Poté jsou uvedena cvičení, která žáky připraví na představu pojmů jako jsou nekonečno nebo reálná čísla.