Karel Freuerbach a jeho věta o dotyku kružnic - Lorencová, Tamara (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Pokra\u010dov\u00e1n\u00ed p\u0159\u00edsp\u011bvku Karel Feuerbach a jeho v\u011bta dotyku kru\u017enic z p\u0159edchoz\u00edho \u010d\u00edsla je dopln\u011bna o syntetick\u00fd d\u016fkaz. Autorka v n\u011bm uv\u00e1d\u00ed pomocn\u00e9 v\u011bty pot\u0159ebn\u00e9 k sestrojen\u00ed i geometrick\u00e9 postupy."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"}">Pokračování příspěvku Karel Feuerbach a jeho věta dotyku kružnic z předchozího čísla je doplněna o syntetický důkaz. Autorka v něm uvádí pomocné věty potřebné k sestrojení i geometrické postupy.