Výuka matematiky v Norsku 1 - Obrdlíková, Šárka (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"V \u010dl\u00e1nku je rozeb\u00edr\u00e1no vyu\u010dov\u00e1n\u00ed v Norsku, kter\u00e9 je pom\u011brn\u011b odli\u0161n\u00e9 od vzd\u011bl\u00e1v\u00e1n\u00ed v \u010cR. Porovn\u00e1v\u00e1 se zde p\u0159ed\u0161koln\u00ed, z\u00e1kladn\u00ed a st\u0159edo\u0161kolsk\u00e9 vzd\u011bl\u00e1v\u00e1n\u00ed a pot\u00e9 je jedna samotn\u00e1 kapitola v\u011bnovan\u00e1 syst\u00e9mu testov\u00e1n\u00ed a hodnocen\u00ed. V tomto \u010dl\u00e1nku je velice zaj\u00edmav\u00e1 tabulka klasifika\u010dn\u00ed stupnice v Norsku. Maj\u00ed zn\u00e1mkov\u00e1n\u00ed od 1 do 6, respektive od 6 do 1, proto\u017ee zn\u00e1mka 6 znamen\u00e1 nejlep\u0161\u00ed v\u00fdsledek a zn\u00e1mka 1 znamen\u00e1 velmi slab\u00fd v\u00fdsledek. Na dopln\u011bn\u00ed \u010dl\u00e1nku je zde uk\u00e1zka p\u0159\u00edklad\u016f z testov\u00e1n\u00ed."}" data-sheets-userformat="{"2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11}">V článku je rozebíráno vyučování v Norsku, které je poměrně odlišné od vzdělávání v ČR. Porovnává se zde předškolní, základní a středoškolské vzdělávání a poté je jedna samotná kapitola věnovaná systému testování a hodnocení. V tomto článku je velice zajímavá tabulka klasifikační stupnice v Norsku. Mají známkování od 1 do 6, respektive od 6 do 1, protože známka 6 znamená nejlepší výsledek a známka 1 znamená velmi slabý výsledek. Na doplnění článku je zde ukázka příkladů z testování.