Vokovické Sorbonny - Čížek, Vítězslav (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autor se zam\u00fd\u0161l\u00ed nad t\u00edm, jak se to se vzd\u011bl\u00e1n\u00edm dneska m\u00e1 a co se t\u00edmto term\u00ednem p\u0159esn\u011b mysl\u00ed. Popisuje, co byla tzv. Vokovick\u00e1 Sorbonna a d\u00e1le k\u00a0n\u00ed p\u0159irovn\u00e1v\u00e1 n\u011bkter\u00e9 dne\u0161n\u00ed vysok\u00e9 \u0161koly nebo minim\u00e1ln\u011b n\u011bkter\u00e9 jejich obory. Zab\u00fdv\u00e1 se ur\u00e1\u017eej\u00edc\u00edmi pojmy: doplnit vzd\u011bl\u00e1n\u00ed a investice do vzd\u011bl\u00e1n\u00ed."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Autor se zamýšlí nad tím, jak se to se vzděláním dneska má a co se tímto termínem přesně myslí. Popisuje, co byla tzv. Vokovická Sorbonna a dále k ní přirovnává některé dnešní vysoké školy nebo minimálně některé jejich obory. Zabývá se urážejícími pojmy: doplnit vzdělání a investice do vzdělání.