Zkuste si napsat Polskou maturitní písemku z matematiky - Test, Maturitní (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"V\u00a0n\u00e1sleduj\u00edc\u00edm \u010dl\u00e1nku je p\u0159elo\u017een\u00e9 zad\u00e1n\u00ed, \u0159e\u0161en\u00ed a hodnocen\u00ed maturity, kter\u00e1 byla zad\u00e1na 8.5.2013 v\u00a0Polsku, kde je maturita z\u00a0matematiky povinn\u00e1. Jedn\u00e1 se o z\u00e1kladn\u00ed \u00farove\u0148. Skl\u00e1d\u00e1 se z\u00a0celkem 34 \u00faloh, z\u00a0nich\u017e 25 je uzav\u0159en\u00fdch. Celkem lze z\u00edskat 50 bod\u016f a \u010dasov\u00fd limit je 170 minut. Povolen\u00e9 pom\u016fcky jsou prav\u00edtko, kru\u017e\u00edtko a jednoduch\u00e1 kalkula\u010dka. Dal\u0161\u00ed zaj\u00edmavost\u00ed uvedenou v\u00a0tomto \u010dl\u00e1nku jsou krit\u00e9ria hodnocen\u00ed p\u0159i zohledn\u011bn\u00ed specifick\u00fdch poruch u\u010den\u00ed v\u00a0matematice."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">V následujícím článku je přeložené zadání, řešení a hodnocení maturity, která byla zadána 8.5.2013 v Polsku, kde je maturita z matematiky povinná. Jedná se o základní úroveň. Skládá se z celkem 34 úloh, z nichž 25 je uzavřených. Celkem lze získat 50 bodů a časový limit je 170 minut. Povolené pomůcky jsou pravítko, kružítko a jednoduchá kalkulačka. Další zajímavostí uvedenou v tomto článku jsou kritéria hodnocení při zohlednění specifických poruch učení v matematice.