Každý má svou posloupnost - Dlab, Vlastimil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek se zab\u00fdv\u00e1 jist\u00fdm typem rekurzivn\u00ed posloupnosti. Do toho typu zapad\u00e1 t\u0159eba zn\u00e1m\u00e1 Fibonacciho posloupnost. D\u00e1le je poskytnut seznam dal\u0161\u00edch posloupnost\u00ed. \u010cl\u00e1nek si d\u00e1v\u00e1 za c\u00edl zobecnit tyto posloupnosti a zapsat je rekurzivn\u011b pomoc\u00ed n. Je zde uveden i p\u0159\u00edklad aplikace teoretick\u00fdch poznatk\u016f."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Článek se zabývá jistým typem rekurzivní posloupnosti. Do toho typu zapadá třeba známá Fibonacciho posloupnost. Dále je poskytnut seznam dalších posloupností. Článek si dává za cíl zobecnit tyto posloupnosti a zapsat je rekurzivně pomocí n. Je zde uveden i příklad aplikace teoretických poznatků.