Navigačné prístroje vo vyučovaní matematiky - Štefan, Gubo (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek se zaob\u00edr\u00e1 vyu\u017eit\u00edm GPS ve v\u00fduce matematiky. Jsou zde uvedeny konkr\u00e9tn\u00ed p\u0159\u00edklady, kter\u00e9 mohou b\u00fdt vy\u0159e\u0161eny za pomoc\u00ed GPS i s \u0159e\u0161en\u00edm. P\u0159esn\u011b se zam\u011b\u0159uj\u00ed na m\u011b\u0159en\u00ed vzd\u00e1lenost\u00ed, hled\u00e1n\u00ed oblast\u00ed a porozum\u011bn\u00ed graf\u016fm funkc\u00ed."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Článek se zaobírá využitím GPS ve výuce matematiky. Jsou zde uvedeny konkrétní příklady, které mohou být vyřešeny za pomocí GPS i s řešením. Přesně se zaměřují na měření vzdáleností, hledání oblastí a porozumění grafům funkcí.