Historie maturitní zkoušky - Hrubý, Dag (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek je rozd\u011blen to \u010dty\u0159 \u010dasov\u00fdch \u00fasek\u016f a to: 1948-1953, 1953-1960, 1960-1968 a 1968-1989. Zahrnuje nejen historii maturitn\u00ed zkou\u0161ky, jej\u00ed pr\u016fb\u011bh a p\u0159edm\u011bty, z\u00a0kter\u00fdch mohla b\u00fdt slo\u017eena, ale i stav \u0161kolstv\u00ed v\u00a0dan\u00e9m \u010dasov\u00e9m \u00faseku a historick\u00e9 okolnosti."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Článek je rozdělen to čtyř časových úseků a to: 1948-1953, 1953-1960, 1960-1968 a 1968-1989. Zahrnuje nejen historii maturitní zkoušky, její průběh a předměty, z kterých mohla být složena, ale i stav školství v daném časovém úseku a historické okolnosti.