Limita posloupnosti a věta o sevření - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek pojedn\u00e1v\u00e1 o v\u011bt\u011b o sev\u0159en\u00ed, zn\u00e1m\u00e9 tak\u00e9 jako v\u011bta o dvou policajtech. Je zde uveden jej\u00ed d\u016fkaz a p\u0159\u00edklady, jak se d\u00e1 pou\u017e\u00edt ke zji\u0161\u0165ov\u00e1n\u00ed limit posloupnost\u00ed."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">Článek pojednává o větě o sevření, známé také jako věta o dvou policajtech. Je zde uveden její důkaz a příklady, jak se dá použít ke zjišťování limit posloupností.