Rohatecký projekt – aneb „Matematik trochu jinak“ - Šťastná, Alena; Janků, Magdalena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Tento projekt se uskute\u010dnil dne 3. kv\u011btna 2012 v Rohatci na Hodon\u00ednsku. Je to jeden z projekt\u016f, kter\u00fdm cht\u011bj\u00ed u\u010ditel\u00e9 tam\u011bj\u0161\u00ed st\u0159edn\u00ed \u0161koly uk\u00e1zat sv\u00fdm \u017e\u00e1k\u016fm, \u017ee u\u010den\u00ed nemus\u00ed b\u00fdt jen nuda a kter\u00fd je m\u00e1 motivovat k dal\u0161\u00edmu pozn\u00e1v\u00e1n\u00ed. Tento konkr\u00e9tn\u00ed projekt se v uveden\u00e9m roce uskute\u010dnil u\u017e po p\u00e1t\u00e9. Je zde \u0159e\u010deno, \u017ee je sou\u010d\u00e1st\u00ed projektu Pavu\u010dina v\u011bdomost\u00ed, o kter\u00e9m jsou v \u010dl\u00e1nku poskytnuty informace. B\u00fdval\u00ed \u017e\u00e1ci a \u017e\u00e1ci z 6. t\u0159\u00eddy a v\u00fd\u0161e si s pomoc\u00ed u\u010ditel\u016f p\u0159ipravuj\u00ed aktivity pro sv\u00e9 mlad\u0161\u00ed spolu\u017e\u00e1ky a dal\u0161\u00ed des\u00edtky \u017e\u00e1k\u016f z jin\u00fdch \u0161kol. Je zde pops\u00e1no, jak takov\u00e1 akce prob\u00edh\u00e1."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">Tento projekt se uskutečnil dne 3. května 2012 v Rohatci na Hodonínsku. Je to jeden z projektů, kterým chtějí učitelé tamější střední školy ukázat svým žákům, že učení nemusí být jen nuda a který je má motivovat k dalšímu poznávání. Tento konkrétní projekt se v uvedeném roce uskutečnil už po páté. Je zde řečeno, že je součástí projektu Pavučina vědomostí, o kterém jsou v článku poskytnuty informace. Bývalí žáci a žáci z 6. třídy a výše si s pomocí učitelů připravují aktivity pro své mladší spolužáky a další desítky žáků z jiných škol. Je zde popsáno, jak taková akce probíhá.