Odešel Jaroslav Folta - Baštinec, Jaromír (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek je vzpom\u00ednkou na Jaroslava Foltu CSc. Byl to p\u0159edn\u00ed \u010desk\u00fd odborn\u00edk na historii matematiky, jej\u00ed propag\u00e1tor a populariz\u00e1tor. Po dlouh\u00e9 a t\u011b\u017ek\u00e9 nemoci zem\u0159el 25. b\u0159ezna 2011 ve v\u011bku 78 let. \u010cl\u00e1nek poskytuje jeho stru\u010dn\u00fd \u017eivotopis, kde je pops\u00e1n jeho p\u0159\u00ednos matematick\u00e9 obci a nab\u00edz\u00ed webov\u00e9 str\u00e1nky, kde je jeho \u017eivotopis vyps\u00e1n podrobn\u011b."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">Článek je vzpomínkou na Jaroslava Foltu CSc. Byl to přední český odborník na historii matematiky, její propagátor a popularizátor. Po dlouhé a těžké nemoci zemřel 25. března 2011 ve věku 78 let. Článek poskytuje jeho stručný životopis, kde je popsán jeho přínos matematické obci a nabízí webové stránky, kde je jeho životopis vypsán podrobně.