150. výročí vzniku jednoty českých matematiků a fyziků - Kubát, Josef (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek si d\u00e1v\u00e1 za c\u00edl proj\u00edt se histori\u00ed, zhodnotit sou\u010dasn\u00fd stav a p\u0159edstavit c\u00edle t\u00e9to spole\u010dnosti. Je zde tak\u00e9 popis jednoty obsahuj\u00edc\u00ed nejen jej\u00ed c\u00edle, ale i to, jak se je sna\u017eila po dobu 150 let plnit."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">Článek si dává za cíl projít se historií, zhodnotit současný stav a představit cíle této společnosti. Je zde také popis jednoty obsahující nejen její cíle, ale i to, jak se je snažila po dobu 150 let plnit.