150 let Jednoty českých matematiků a fyziků - Matematiků, Jednota (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"V\u011bnov\u00e1n\u00ed tohoto \u010d\u00edsla 150. v\u00fdro\u010d\u00ed zalo\u017een\u00ed Jednoty \u010desk\u00fdch matematik\u016f a fyzik\u016f a seznam lid\u00ed, kte\u0159\u00ed p\u0159evzali z\u00e1\u0161titu nad oslavami tohoto v\u00fdro\u010d\u00ed, kter\u00e9 se konalo 28. b\u0159ezna 2012 v aule Karolina. Oslavy byly ukon\u010deny t\u00e9ho\u017e dne slavnostn\u00edm koncertem v Betl\u00e9msk\u00e9 kapli."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">Věnování tohoto čísla 150. výročí založení Jednoty českých matematiků a fyziků a seznam lidí, kteří převzali záštitu nad oslavami tohoto výročí, které se konalo 28. března 2012 v aule Karolina. Oslavy byly ukončeny téhož dne slavnostním koncertem v Betlémské kapli.