O konci světa, mayském kalendáři a planetě Nibiru - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek se zab\u00fdv\u00e1 dnem 12. 12. 2012, kter\u00fd, jak je v\u0161eobecn\u011b zn\u00e1mo, m\u00e1 b\u00fdt bu\u010f dnem konce sv\u011bta, nebo dnem, kdy v\u0161ichni lid\u00e9 p\u0159ejdou od materi\u00e1ln\u00edch hodnot k duchovn\u00edm. Autor ob\u011b tyto teorie v \u010dl\u00e1nku zavrhuje a vysv\u011btluje pro\u010d. D\u00e1le se d\u00edv\u00e1 na to, co o tomto dni tvrd\u00ed ne astrologov\u00e9, ale numerologov\u00e9 a jejich teorie tak\u00e9 s\u00e1m komentuje. D\u00e1le je uvedeno, co se stalo dne 12. 12. 1212 jako p\u0159\u00edklad dal\u0161\u00edho numerologicky v\u00fdznamn\u00e9ho dne. \u010cl\u00e1nek kon\u010d\u00ed vtipnou p\u0159edpov\u011bd\u00ed vlastnost\u00ed d\u011bt\u00ed, kter\u00e9 se narod\u00ed v tomto roce."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">Článek se zabývá dnem 12. 12. 2012, který, jak je všeobecně známo, má být buď dnem konce světa, nebo dnem, kdy všichni lidé přejdou od materiálních hodnot k duchovním. Autor obě tyto teorie v článku zavrhuje a vysvětluje proč. Dále se dívá na to, co o tomto dni tvrdí ne astrologové, ale numerologové a jejich teorie také sám komentuje. Dále je uvedeno, co se stalo dne 12. 12. 1212 jako příklad dalšího numerologicky významného dne. Článek končí vtipnou předpovědí vlastností dětí, které se narodí v tomto roce.