X. seminář z historie matematiky pro vyučující na středních školách - Bečvárová, Martina (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Jedn\u00e1 se o popis semin\u00e1\u0159e a jeho pr\u016fb\u011bhu, kter\u00fd se konal ve dnech 22.-25. srpna 2011 v Jev\u00ed\u010dku. Tentokr\u00e1t se soust\u0159edil na matematiku, architekturu a um\u011bn\u00ed vrcholn\u00e9ho a pozdn\u00edho st\u0159edov\u011bku. Semin\u00e1\u0159e se z\u00fa\u010dastnilo v\u00edce ne\u017e 50 osob a to p\u0159edev\u0161\u00edm u\u010ditel\u00e9 z\u00e1kladn\u00edch, st\u0159edn\u00edch a vysok\u00fdch \u0161kol a n\u011bkolik doktorand\u016f a student\u016f. Hlavn\u00edmi organiz\u00e1tory byli J. Be\u010dv\u00e1r, M. Be\u010dv\u00e1rov\u00e1 a D. Hrub\u00fd."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">Jedná se o popis semináře a jeho průběhu, který se konal ve dnech 22.-25. srpna 2011 v Jevíčku. Tentokrát se soustředil na matematiku, architekturu a umění vrcholného a pozdního středověku. Semináře se zúčastnilo více než 50 osob a to především učitelé základních, středních a vysokých škol a několik doktorandů a studentů. Hlavními organizátory byli J. Bečvár, M. Bečvárová a D. Hrubý.