Matematika v angličtině na základní škole - Bitnerová, Helena; Šulista, Marek (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"V \u00favodu \u010dl\u00e1nku je p\u0159edstaven koncept CLIL (Content and Language Integrated Learning). Je i mo\u017en\u00e9 toto za\u0159adit do kurikula a vyu\u010dovat nejazykov\u00e9 p\u0159edm\u011bty v jin\u00e9m ne\u017e mate\u0159sk\u00e9m jazyce. D\u00e1le je pops\u00e1no, pro\u010d to nen\u00ed zat\u00edm v \u010cesk\u00e9 Republice b\u011b\u017en\u00e9. Zbytek \u010dl\u00e1nku si d\u00e1v\u00e1 za c\u00edl prezentovat implementaci metody CLIL do hodiny matematiky na Z\u00e1kladn\u00ed \u0161kole Matice \u0161kolsk\u00e9 v \u010cesk\u00fdch Bud\u011bjovic\u00edch. Jsou zde uvedeny p\u0159\u00edklady v\u00fdukov\u00e9ho prost\u0159ed\u00ed a v\u00fdukov\u00fdch materi\u00e1l\u016f jako jsou pracovn\u00ed listy a p\u0159ipraven\u00e9 materi\u00e1ly na interaktivn\u00ed tabuli. Je zde uveden tak\u00e9 zp\u016fsob testov\u00e1n\u00ed \u017e\u00e1k\u016f, kter\u00fd prob\u00edh\u00e1 za pomoci hlasovac\u00edch za\u0159\u00edzen\u00ed a t\u00e9\u017e zp\u011btn\u00e1 vazba u\u010ditel\u016f a reakce \u017e\u00e1k\u016f."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">V úvodu článku je představen koncept CLIL (Content and Language Integrated Learning). Je i možné toto zařadit do kurikula a vyučovat nejazykové předměty v jiném než mateřském jazyce. Dále je popsáno, proč to není zatím v České Republice běžné. Zbytek článku si dává za cíl prezentovat implementaci metody CLIL do hodiny matematiky na Základní škole Matice školské v Českých Budějovicích. Jsou zde uvedeny příklady výukového prostředí a výukových materiálů jako jsou pracovní listy a připravené materiály na interaktivní tabuli. Je zde uveden také způsob testování žáků, který probíhá za pomoci hlasovacích zařízení a též zpětná vazba učitelů a reakce žáků.