Kružnice v Gaussově rovině - Hrubý, Dag (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek d\u00e1v\u00e1 do souvislosti geometrick\u00e9 \u00fatvary v\u00a0Gaussov\u011b rovin\u011b s\u00a0vyj\u00e1d\u0159en\u00edm komplexn\u00edch \u010d\u00edsel jako bod\u016f roviny. Uv\u00e1d\u00ed 5 \u00faloh, ve kter\u00fdch jsou m\u00edsto sou\u0159adnic bod\u016f zad\u00e1ny komplexn\u00ed \u010d\u00edsla, pomoc\u00ed kter\u00fdch se n\u00e1sledn\u011b vytv\u00e1\u0159\u00ed rovinn\u00e9 geometrick\u00e9 \u00fatvary, konkr\u00e9tn\u011b kru\u017enice."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Článek dává do souvislosti geometrické útvary v Gaussově rovině s vyjádřením komplexních čísel jako bodů roviny. Uvádí 5 úloh, ve kterých jsou místo souřadnic bodů zadány komplexní čísla, pomocí kterých se následně vytváří rovinné geometrické útvary, konkrétně kružnice.