Stručně z CERMATu - Lesáková, Eva; Řídká, Eva (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek informuje o testov\u00e1n\u00ed v\u00a0r\u00e1mci p\u0159\u00edpravy na st\u00e1tn\u00ed maturity, kter\u00e9 prob\u00edhalo na z\u00e1kladn\u00edch i st\u0159edn\u00edch \u0161kol\u00e1ch. D\u00e1le uv\u00e1d\u00ed zdroje, na kter\u00fdch lze r\u016fzn\u00e9 druhy test\u016f nal\u00e9zt a str\u00e1nky pedagogick\u00fdch instituc\u00ed sousedn\u00edch zem\u00ed, kter\u00e9 se testov\u00e1n\u00ed tak\u00e9 v\u011bnuj\u00ed. Na z\u00e1v\u011br zmi\u0148uj\u00ed zpr\u00e1vu, ze kter\u00e9 vypl\u00fdv\u00e1, \u017ee jsme jedna z\u00a0posledn\u00edch zem\u00ed v\u00a0Evrop\u011b, kter\u00e1 se p\u0159\u00edli\u0161 nezab\u00fdv\u00e1 v\u00fdsledky vzd\u011bl\u00e1vac\u00edho procesu ve sv\u00fdch \u0161kol\u00e1ch."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":[null,2,0],"15":"Arial"}">Článek informuje o testování v rámci přípravy na státní maturity, které probíhalo na základních i středních školách. Dále uvádí zdroje, na kterých lze různé druhy testů nalézt a stránky pedagogických institucí sousedních zemí, které se testování také věnují. Na závěr zmiňují zprávu, ze které vyplývá, že jsme jedna z posledních zemí v Evropě, která se příliš nezabývá výsledky vzdělávacího procesu ve svých školách.