Přečtěte si knihu Matematika a porozumění světu - Divíšek, Jiří (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Kniha Matematika a porozum\u011bn\u00ed sv\u011btu se sna\u017e\u00ed n\u00e1zorn\u011b, srozumiteln\u011b a odleh\u010denou formou prezentovat matematick\u00e9 u\u010divo z\u00e1kladn\u00ed \u0161koly. Kniha obsahuje velk\u00e9 mno\u017estv\u00ed obr\u00e1zk\u016f a je rozd\u011blena do dvou \u010d\u00e1st\u00ed. Prvn\u00ed \u010d\u00e1st s\u00a0n\u00e1zvem POHLEDY obsahuje p\u0159ehled u\u010diva z\u00e1kladn\u00ed \u0161koly, druh\u00e1 \u010d\u00e1st s\u00a0n\u00e1zvem SETK\u00c1N\u00cd je v\u011bnov\u00e1na didaktice matematiky a n\u011bkter\u00fdm modern\u00edm aplikac\u00edm matematiky (pravd\u011bpodobnost a statistika, finan\u010dn\u00ed matematika a numera\u010dn\u00ed metody). Autor recenze uv\u00e1d\u00ed i konkr\u00e9tn\u00ed uk\u00e1zky \u00faloh a text\u016f z\u00a0t\u00e9to knihy."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":[null,2,0],"15":"Arial"}">Kniha Matematika a porozumění světu se snaží názorně, srozumitelně a odlehčenou formou prezentovat matematické učivo základní školy. Kniha obsahuje velké množství obrázků a je rozdělena do dvou částí. První část s názvem POHLEDY obsahuje přehled učiva základní školy, druhá část s názvem SETKÁNÍ je věnována didaktice matematiky a některým moderním aplikacím matematiky (pravděpodobnost a statistika, finanční matematika a numerační metody). Autor recenze uvádí i konkrétní ukázky úloh a textů z této knihy.