Je možné si matematiku představit? - Kuráňová, Silvie (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek popisuje mo\u017enosti PDF dokumentu pro dynamickou prezentaci 3D model\u016f z\u00a0diferenci\u00e1ln\u00edho po\u010dtu funkc\u00ed v\u00edce prom\u011bnn\u00fdch pro lep\u0161\u00ed p\u0159edstavu prostorov\u00fdch jev\u016f. D\u00e1le jsou zm\u00edn\u011bny p\u0159edn\u00e1\u0161ky, na kter\u00fdch byla tato technologie pou\u017eita, jak s\u00a0p\u0159ipraven\u00fdmi prezentacemi pracovat a co si o tomto zp\u016fsobu v\u00fdkladu mysl\u00ed samotn\u00ed studenti, kte\u0159\u00ed se p\u0159edn\u00e1\u0161ek z\u00fa\u010dastnili."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":[null,2,0],"15":"Arial"}">Článek popisuje možnosti PDF dokumentu pro dynamickou prezentaci 3D modelů z diferenciálního počtu funkcí více proměnných pro lepší představu prostorových jevů. Dále jsou zmíněny přednášky, na kterých byla tato technologie použita, jak s připravenými prezentacemi pracovat a co si o tomto způsobu výkladu myslí samotní studenti, kteří se přednášek zúčastnili.