Znáte čísla vydatná a méněcenná? - Volfová, Marta (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek na konkr\u00e9tn\u00edch p\u0159\u00edkladech vyjmenov\u00e1v\u00e1 nedostatky publikace: \u201eIQ testy matematick\u00e9 kv\u00edzy a h\u00e1danky\u201c autor\u016f P. Cartera a K. Russela v\u00a0p\u0159ekladu Vil\u00e9ma Jungmanna, vydanou v\u00a0roce 2004 nakladatelstv\u00edm Computer Press, a. s. Brno. Jedn\u00e1 se p\u0159edev\u0161\u00edm o matematick\u00e9 nep\u0159esnosti a chyby, stylistick\u00e9 neobratnosti a nejasn\u00fd \u010di ne\u00fapln\u00fd text zad\u00e1n\u00ed, co\u017e je z\u00a0ur\u010dit\u00e9 \u010d\u00e1sti zp\u016fsobeno matematickou neznalost\u00ed p\u0159ekladatele."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":[null,2,0],"15":"Arial"}">Článek na konkrétních příkladech vyjmenovává nedostatky publikace: „IQ testy matematické kvízy a hádanky“ autorů P. Cartera a K. Russela v překladu Viléma Jungmanna, vydanou v roce 2004 nakladatelstvím Computer Press, a. s. Brno. Jedná se především o matematické nepřesnosti a chyby, stylistické neobratnosti a nejasný či neúplný text zadání, což je z určité části způsobeno matematickou neznalostí překladatele.