Vplyv riešenia jednej difúznej úlohy a následovný rozbor na riešenie druhej difúznej úlohy o 12-tich kockách. - Kovárová, Ivana; Michalčová, Jana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"V \u00favodn\u00ed \u010d\u00e1sti je popsan\u00e1 d\u016fle\u017eitost matematiky pro rozvoj logiky a tvo\u0159ivosti. V teoretick\u00e9 \u010d\u00e1sti je uvedena vhodnost dif\u00fazn\u00edch \u00faloh jako rozvoj kl\u00ed\u010dov\u00fdch matematick\u00fdch kompetenc\u00ed \u017e\u00e1k\u016f. V praktick\u00e9 \u010d\u00e1sti je uveden pr\u016fb\u011bh testov\u00e1n\u00ed, zvolen\u00e9 \u00falohy a rozbor druh\u00e9 \u00falohy. V z\u00e1v\u011bre\u010dn\u00e9 \u010d\u00e1sti d\u016fle\u017eitost rozv\u00edjet u \u017e\u00e1ka logick\u00e9 my\u0161len\u00ed."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">V úvodní části je popsaná důležitost matematiky pro rozvoj logiky a tvořivosti. V teoretické části je uvedena vhodnost difúzních úloh jako rozvoj klíčových matematických kompetencí žáků. V praktické části je uveden průběh testování, zvolené úlohy a rozbor druhé úlohy. V závěrečné části důležitost rozvíjet u žáka logické myšlení.