Co takhle dát si fraktál? - 2. část - Fabián, Tomáš (Učitel matematiky, 2025)
Dále jsou představeny různé metody konstrukce fraktálů využitelné ve školní praxi. Fraktály lze snadno zařadit do výuky již na druhém stupni základních škol, ať už jako součást uceleného kurzu nebo jako jednotlivé tematické bloky. Konstrukce jsou vytvářeny především v programu GeoGebra, ale i tradičními metodami (tužka, papír) nebo pomocí dalších nástrojů (PowerPoint, webové aplikace). V závěru je ukázáno, že i pojem fraktální dimenze je přístupný pro středoškolské studenty.