Virtuální prostředí - Kafková, Marika (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"P\u0159\u00edsp\u011bvek popisuje projekt \u201eGlob\u00e1ln\u00ed \u0161kola\u201c, kter\u00fd vznikl na PedF v \u010cesk\u00fdch Bud\u011bjovic\u00edch. Z\u00e1kladn\u00ed my\u0161lenkou je propojit nestandardn\u00edm zp\u016fsobem matematiku s v\u00fdpo\u010detn\u00ed technikou. Jde o virtu\u00e1ln\u00ed t\u0159\u00eddu, ve kter\u00e9 \u017e\u00e1ci z r\u016fzn\u00fdch \u0161kol sed\u00ed ve virtu\u00e1ln\u00ed lavici a spole\u010dn\u011b \u0159e\u0161\u00ed p\u0159\u00edklady z matematiky, kter\u00e9 maj\u00ed smysl v re\u00e1ln\u00e9m \u017eivot\u011b. \u010cl\u00e1nek obsahuje krom\u011b popisu fungov\u00e1n\u00ed projektu i jeden uk\u00e1zkov\u00fd p\u0159\u00edklad a jeho \u0159e\u0161en\u00ed, kter\u00fd \u017e\u00e1ci dostali."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Příspěvek popisuje projekt „Globální škola“, který vznikl na PedF v Českých Budějovicích. Základní myšlenkou je propojit nestandardním způsobem matematiku s výpočetní technikou. Jde o virtuální třídu, ve které žáci z různých škol sedí ve virtuální lavici a společně řeší příklady z matematiky, které mají smysl v reálném životě. Článek obsahuje kromě popisu fungování projektu i jeden ukázkový příklad a jeho řešení, který žáci dostali.