Vlastnosti funkcí - Miková, Marcela (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek popisuje zku\u0161enost autorky s v\u00fdukou t\u00e9matu funkce na gymn\u00e1ziu, jej\u00ed p\u0159\u00edstup k v\u00fduce tohoto t\u00e9matu, metody v\u00fduky a c\u00edle, kter\u00e9 si stanovila. Rozs\u00e1hl\u00e1 \u010d\u00e1st \u010dl\u00e1nku je v\u011bnovan\u00e1 \u010dtvrtletn\u00ed p\u00edsemce z funkc\u00ed. Je zde popsan\u00e9 zad\u00e1n\u00ed jednotliv\u00fdch \u00faloh i zhodnocen\u00ed v\u00fdsledk\u016f, kter\u00e9 studenti dos\u00e1hli. Nechyb\u00ed ani anal\u00fdza chyb, kter\u00e1 v n\u011bkter\u00fdch p\u0159\u00edpadech p\u0159inesla zaj\u00edmav\u00e9 souvislosti. V z\u00e1v\u011bru autorka nab\u00edz\u00ed n\u011bkolik pou\u010den\u00ed, kter\u00e1 j\u00ed z testu vyplynula."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Článek popisuje zkušenost autorky s výukou tématu funkce na gymnáziu, její přístup k výuce tohoto tématu, metody výuky a cíle, které si stanovila. Rozsáhlá část článku je věnovaná čtvrtletní písemce z funkcí. Je zde popsané zadání jednotlivých úloh i zhodnocení výsledků, které studenti dosáhli. Nechybí ani analýza chyb, která v některých případech přinesla zajímavé souvislosti. V závěru autorka nabízí několik poučení, která jí z testu vyplynula.