Teoretické řešení plochých střech v programu GeoGebra - Moravcová, Vlasta; Sadílková, Johanka (Učitel matematiky, 2025)
V příspěvku je představen GeoGebra applet pro řešení plochých střech. Tento applet byl vytvořen na principu Voroneho diagramu. Článek poskytuje potřebnou teorii, popis appletu a doporučení pro jeho využití ve výuce. Přílohou je pracovní ist s 32 úlohami na dané téma včetně řešení.