Jedna nevýchovná úloha, kterou si čtenář snadno vyřeší - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autor nejprve upozor\u0148uje na mezeru, kter\u00e1 vznikla vypadnut\u00edm tzv. v\u00fdchovn\u00fdch \u00faloh z u\u010debnic matematiky a pak p\u0159edstavuje \u010dten\u00e1\u0159i jednu \u00falohu, kterou sice nevymyslel, jenom upravil, a douf\u00e1, \u017ee by do hodin matematiky ve vy\u0161\u0161\u00edch ro\u010dn\u00edc\u00edch mohla p\u0159in\u00e9st o\u017eiven\u00ed."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Autor nejprve upozorňuje na mezeru, která vznikla vypadnutím tzv. výchovných úloh z učebnic matematiky a pak představuje čtenáři jednu úlohu, kterou sice nevymyslel, jenom upravil, a doufá, že by do hodin matematiky ve vyšších ročnících mohla přinést oživení.