Projekt „Pozor jedu!“ - Kohoutová, Šárka (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Jeden z \u010dl\u00e1nk\u016f, kter\u00fd nab\u00edz\u00ed konkr\u00e9tn\u00ed n\u00e1vod na realizaci projektu na \u0161kol\u00e1ch. Jde o projekt \u201ePozor jedu!\u201c, kter\u00fd byl realizov\u00e1n v 6. ro\u010dn\u00edku Z\u0160. Jde o projekt jak motiva\u010dn\u00ed, tak aplika\u010dn\u00ed. Sou\u010d\u00e1st\u00ed popisu jsou kl\u00ed\u010dov\u00e9 kompetence, kter\u00e9 rozv\u00edj\u00ed, celkov\u00e9 zhodnocen\u00ed projektu i organiza\u010dn\u00ed z\u00e1le\u017eitosti. \u010cl\u00e1nek obsahuje zad\u00e1vac\u00ed listy projektu, ve kter\u00fdch se \u017e\u00e1ci maj\u00ed v\u011bnovat r\u016fznorod\u00fdm \u00faloh\u00e1m o cestov\u00e1n\u00ed, autech, provozn\u00edch n\u00e1kladech nebo i poradit s leasingem."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Jeden z článků, který nabízí konkrétní návod na realizaci projektu na školách. Jde o projekt „Pozor jedu!“, který byl realizován v 6. ročníku ZŠ. Jde o projekt jak motivační, tak aplikační. Součástí popisu jsou klíčové kompetence, které rozvíjí, celkové zhodnocení projektu i organizační záležitosti. Článek obsahuje zadávací listy projektu, ve kterých se žáci mají věnovat různorodým úlohám o cestování, autech, provozních nákladech nebo i poradit s leasingem.