Využití tabulkového kalkulátoru pro řešení soutěžních úloh matematické olympiády - Huclová, Miroslava; Honzík, Lukáš (Učitel matematiky, 2025)
První část článku se zabývá novou klíčovou kompetencí v etapě základního vzdělávání. Jsou zde uvedeny podmínky konkrétní školy pro naplňování digitálních kompetencí ve vzdělávací oblasti Matematika a její aplikace. Praktická část se zabývá řešením úloh matematické olympiády kategorie Z5. Zahrnuje řešení žáků, jejich aktivity a postupy.