Přijímací zkoušky na ČVUT včera a dnes (1) - Bečvářová, Martina (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"V\u00a0\u010dl\u00e1nku se do\u010dteme n\u011bco z\u00a0historie p\u0159ij\u00edmac\u00edch zkou\u0161ek na \u010cVUT. Kdy a pro\u010d p\u0159estala platit maturitn\u00ed zkou\u0161ka, jako vstupenka na vysokou \u0161kolu. A v\u00a0jak\u00fdch p\u0159\u00edpadech mohl uchaze\u010d studovat na vysok\u00e9 \u0161kole, bez projit\u00ed p\u0159ij\u00edmac\u00edmi zkou\u0161kami i po jejich zaveden\u00ed. Ke konci \u010dl\u00e1nku je uvedena p\u0159ij\u00edmac\u00ed zkou\u0161ka na polytechniku z\u00a060.let 19.stolet\u00ed."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">V článku se dočteme něco z historie přijímacích zkoušek na ČVUT. Kdy a proč přestala platit maturitní zkouška, jako vstupenka na vysokou školu. A v jakých případech mohl uchazeč studovat na vysoké škole, bez projití přijímacími zkouškami i po jejich zavedení. Ke konci článku je uvedena přijímací zkouška na polytechniku z 60.let 19.století.