Reforma výuky matematicky podle NCTM standardů 2000 - Hendl, Jan (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"NCTM je N\u00e1rodn\u00ed rada u\u010ditel\u016f matematiky v USA a Kanad\u011b. \u010cl\u00e1nek pojedn\u00e1v\u00e1 o reform\u011b, t\u00fdkaj\u00edc\u00ed se \u0161kolstv\u00ed v USA, kter\u00fd m\u00e1 ur\u010dit\u00fd vliv i na u\u010ditelstv\u00ed u n\u00e1s. V \u010dl\u00e1nku je pops\u00e1n v\u00fdvoj reformy od roku 1989 a\u017e po rok 2000. Nalezneme zde charakteristiku po\u017eadavk\u016f v p\u011bti lini\u00edch reformy, t\u011bmi jsou: \u010c\u00edsla a jejich spojen\u00ed, Funkce a algebra, Geometrie, M\u00edry a m\u011b\u0159en\u00ed a Anal\u00fdza dat, statistika a pravd\u011bpodobnost."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">NCTM je Národní rada učitelů matematiky v USA a Kanadě. Článek pojednává o reformě, týkající se školství v USA, který má určitý vliv i na učitelství u nás. V článku je popsán vývoj reformy od roku 1989 až po rok 2000. Nalezneme zde charakteristiku požadavků v pěti liniích reformy, těmi jsou: Čísla a jejich spojení, Funkce a algebra, Geometrie, Míry a měření a Analýza dat, statistika a pravděpodobnost.