Konference učitelů matematiky na odborných školách - Procházka, František (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek popisuje pr\u016fb\u011bh konference Jak u\u010dit matematiku na odborn\u00fdch \u0161kol\u00e1ch, kter\u00e1 se uskute\u010dnila 20. \u2013 22. z\u00e1\u0159\u00ed 2001 v\u00a0kongresov\u00e9m s\u00e1lu rektor\u00e1tu Univerzity Pardubice. \u00da\u010dastn\u00edci se sezn\u00e1mili nap\u0159\u00edklad se stavem p\u0159\u00edprav nov\u00e9ho \u0161kolsk\u00e9ho z\u00e1kona, s\u00a0projektem PISA, s\u00a0koncepc\u00ed R\u00e1mcov\u00fdch vzd\u011bl\u00e1vac\u00edch program\u016f odborn\u00e9ho vzd\u011bl\u00e1v\u00e1n\u00ed. Druh\u00e1 \u010d\u00e1st \u010dl\u00e1nku obsahuje usnesen\u00ed konference, kde je uvedeno, kdo byl zvolen do veden\u00ed odborn\u00fdch skupin a co v\u0161e bylo projedn\u00e1no."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Článek popisuje průběh konference Jak učit matematiku na odborných školách, která se uskutečnila 20. – 22. září 2001 v kongresovém sálu rektorátu Univerzity Pardubice. Účastníci se seznámili například se stavem příprav nového školského zákona, s projektem PISA, s koncepcí Rámcových vzdělávacích programů odborného vzdělávání. Druhá část článku obsahuje usnesení konference, kde je uvedeno, kdo byl zvolen do vedení odborných skupin a co vše bylo projednáno.