Různorodé metody ve výuce matematiky - Schätz, Ulrike (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"I p\u0159es to, \u017ee je matematika pova\u017eov\u00e1na jak d\u011btmi, tak dosp\u011bl\u00fdmi, za velmi d\u016fle\u017eit\u00fd p\u0159edm\u011bt, jej\u00ed obl\u00edbenost p\u0159\u00edli\u0161 vysok\u00e1 nen\u00ed. D\u016fvodem je, \u017ee se jim zd\u00e1 matematika abstraktn\u00ed a nesrozumiteln\u00e1. Autor v\u00a0tomto \u010dl\u00e1nku na z\u00e1klad\u011b v\u011bdeck\u00fdch v\u00fdzkum\u016f navrhuje principy, kter\u00e9 by \u017e\u00e1ky vytrhly z\u00a0pasivity, motivovaly, podn\u011bcovaly a zlep\u0161ily tak jejich vztah k\u00a0matematice z\u00e1bavnou a nen\u00e1silnou formou."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">I přes to, že je matematika považována jak dětmi, tak dospělými, za velmi důležitý předmět, její oblíbenost příliš vysoká není. Důvodem je, že se jim zdá matematika abstraktní a nesrozumitelná. Autor v tomto článku na základě vědeckých výzkumů navrhuje principy, které by žáky vytrhly z pasivity, motivovaly, podněcovaly a zlepšily tak jejich vztah k matematice zábavnou a nenásilnou formou.