Ukázka využití počítačů při výuce pravděpodobnosti na gymnáziu (2) - Čihák, Michal (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Dokon\u010den\u00ed \u010dl\u00e1nku z\u00a0p\u0159edchoz\u00edho \u010d\u00edsla. Autor uv\u00e1d\u00ed postup v\u00fdpo\u010dtu p\u0159\u00edklad\u016f z\u00a0t\u00e9matu pravd\u011bpodobnost, nejd\u0159\u00edve nab\u00e1d\u00e1 studenty k\u00a0v\u00fdpo\u010dtu a sestrojen\u00ed grafu na pap\u00edr a pot\u00e9 na po\u010d\u00edta\u010di, co\u017e m\u016f\u017ee poslou\u017eit jako kontrola jejich p\u0159edchoz\u00edho postupu. P\u0159\u00edklady se t\u00fdkaj\u00ed t\u00e9mat: n\u00e1hodn\u00e1 veli\u010dina a jej\u00ed rozd\u011blen\u00ed, st\u0159edn\u00ed hodnota a rozptyl."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Dokončení článku z předchozího čísla. Autor uvádí postup výpočtu příkladů z tématu pravděpodobnost, nejdříve nabádá studenty k výpočtu a sestrojení grafu na papír a poté na počítači, což může posloužit jako kontrola jejich předchozího postupu. Příklady se týkají témat: náhodná veličina a její rozdělení, střední hodnota a rozptyl.