Cesta za důkazem Velké Fermatovy věty - Bečvářová, Martina (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Recenze knihy Velk\u00e1 Fermatova v\u011bta od Simona Singha, kterou vydalo nakladatelstv\u00ed Academia, z\u00a0anglick\u00e9ho origin\u00e1lu p\u0159elo\u017eili Lubo\u0161 Pick, Ji\u0159\u00ed R\u00e1kosn\u00edk a Mirko Rokyta. Kniha je popularizuj\u00edc\u00edm vypr\u00e1v\u011bn\u00edm o n\u011bkolika matematic\u00edch, kte\u0159\u00ed hledali d\u016fkaz Velk\u00e9 Fermatovy v\u011bty. "}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Recenze knihy Velká Fermatova věta od Simona Singha, kterou vydalo nakladatelství Academia, z anglického originálu přeložili Luboš Pick, Jiří Rákosník a Mirko Rokyta. Kniha je popularizujícím vyprávěním o několika matematicích, kteří hledali důkaz Velké Fermatovy věty.