Matematické křížovky s tajenkou - Zelenková, Jana (Učitel matematiky, 2018)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Inspirac\u00ed t\u011bchto \u00faloh jsou k\u0159\u00ed\u017eovk\u00e1\u0159sk\u00e9 \u010dasopisy. Jedn\u00e1 se o vhodnou pom\u016fcku p\u0159i suplov\u00e1n\u00ed \u010di \u010dasu p\u0159edv\u00e1no\u010dn\u00edm. Jedn\u00e1 se o N\u00e1mo\u0159n\u00ed bitvu na \u010dtvere\u010dkovan\u00e9m pap\u00ed\u0159e, kterou v\u0161ichni dob\u0159e zn\u00e1me."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Inspirací těchto úloh jsou křížovkářské časopisy. Jedná se o vhodnou pomůcku při suplování či času předvánočním. Jedná se o Námořní bitvu na čtverečkovaném papíře, kterou všichni dobře známe.