Ještě dvakrát Lewis Carroll - Bečvář, Jindřich (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autor zde p\u0159edstavuje Carrollovu knihu A Tangled Tale (Zamotan\u00fd p\u0159\u00edb\u011bh). Kniha obsahuje nap\u0159\u00edklad deset matematick\u00fdch z\u00e1drhel\u016f. V\u0161ecny p\u0159\u00edb\u011bhy jsou \u0159\u00e1dn\u011b okomentov\u00e1ny a \u0159e\u0161eny. Autor uv\u00e1d\u00ed i kr\u00e1tk\u00fd \u00faryvek z\u00a0Carrollov\u00e9ho d\u00edla. Hrdinov\u00e9 p\u0159\u00edb\u011bh\u016f jsou mil\u00e9 postavi\u010dky, co\u017e na \u010dten\u00e1\u0159e p\u016fsob\u00ed velmi dob\u0159e. V\u00a0roce 1996 vy\u0161la dal\u0161\u00ed Carrollova kn\u00ed\u017eka Sylvie a Bruno."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Autor zde představuje Carrollovu knihu A Tangled Tale (Zamotaný příběh). Kniha obsahuje například deset matematických zádrhelů. Všecny příběhy jsou řádně okomentovány a řešeny. Autor uvádí i krátký úryvek z Carrollového díla. Hrdinové příběhů jsou milé postavičky, což na čtenáře působí velmi dobře. V roce 1996 vyšla další Carrollova knížka Sylvie a Bruno.