Ze starých učebnic – E - Šarounová, Alena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autorka poukazuje na obt\u00ed\u017enost v\u00fdklad\u016f z\u00e1kladn\u00edch pojm\u016f na \u0161kol\u00e1ch. Uv\u00e1d\u00ed \u00favodn\u00ed kapitolu z\u00a0u\u010debnice Geometrie pro vy\u0161\u0161\u00ed \u0161koly re\u00e1ln\u00e9, kterou sepsal Alois Strnad, \u0159editel c. k. re\u00e1lky v Kutn\u00e9 Ho\u0159e. Zde se \u010dten\u00e1\u0159 s\u00e1m p\u0159esv\u011bd\u010d\u00ed nad n\u00e1ro\u010dnost\u00ed tohoto v\u00fdkladu."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Autorka poukazuje na obtížnost výkladů základních pojmů na školách. Uvádí úvodní kapitolu z učebnice Geometrie pro vyšší školy reálné, kterou sepsal Alois Strnad, ředitel c. k. reálky v Kutné Hoře. Zde se čtenář sám přesvědčí nad náročností tohoto výkladu.