Zajímavé odmocniny - Hrubý, Dag (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autor zmi\u0148uje \u00falohu ze \u017elut\u00e9 kn\u00ed\u017eky. P\u0159ekvapiv\u011b dost\u00e1v\u00e1me jako v\u00fdsledek cel\u00e9 \u010d\u00edslo. Pomoc\u00ed obm\u011bn zad\u00e1n\u00ed autor ukazuje \u0159e\u0161en\u00ed dal\u0161\u00edch podobn\u00fdch p\u0159\u00edklad\u016f."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Autor zmiňuje úlohu ze žluté knížky. Překvapivě dostáváme jako výsledek celé číslo. Pomocí obměn zadání autor ukazuje řešení dalších podobných příkladů.